tarihçe

Tarihçe

Çekerek Bilim ve Sanat Merkezi 2023 yılı Nisan ayında açılmış yeni bir kurumdur. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise eğitim öğretime başlamıştır. Kurumda resim, müzik, teknoloji ve tasarım atölyeleri, fen laboratuarları olmak üzere 4 derslik ve bir adet idari oda vardır. Okulumuzda 9 öğrenci, 5 öğretmen 1 hizmetli ve 2 idareci bulunmaktadır. Bakanlığımızın her yıl yapmış olduğu özel yetenekleri öğrencileri tanılama süreci sonucunda seçilen öğrencilerden merkezimizde kayıtlı bulunanlar, kendi okul saatlerinin dışındaki zaman dilimlerindehaftada 4-12 saat genel yetenek ya da resim gibi tanılanmış oldukları yetenek alanlarından derse katılmaktadır. Müzük alanından henüz öğrencimiz bulunmamaktadır. İlkokul 3. Sınıftan lise10. sınıfa kadar geniş bir yaş aralığında öğrenci grubu merkezimizden yararlanmaktadır. Merkezimizde MEB öğretim programından hareketle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan öğretim programları aracılığıyla özel yetenekli öğrencilere yönelik zenginleştirilmiş etkinlikler uygulanmaktadır. İlkokul 3. Sınıf sonundan itibariyle öğrencilerimiz “proje” ile tanışıp lise sonsınıfa kadar çeşitli sınıf düzeylerinde ve yetenek alanlarında proje üretimi gerçekleştirmektedirler. Öğrencilerimiz resim, matematik,ingilizce, teknoloji ve tasarım, fen bilimleri alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılarak okulumuzu temsil etmektedirler. Kurum öğretmenlerimiz den 1i görevlendirme diğerleri ders tamamlama olarak kurumumuzda çalışmakta olup kurumun yeni olması nedeni ile henüz kadromuz tamamlanamamıştır.

Etiketler :tarihçe,